fbpx

MÆRKESAGER

Gode folkeskoler

Farvel til de lange skoledage

Der skal være plads til at være barn. Fjern de lange skoledage og lad børnene få tid til sport og fritid. Når eleverne kommer til de sidste timer, er energien jo fuldstændig væk. Det fjerner lysten til at tage et fritidsjob eller gå til noget sport om eftermiddagen. Ingen er blevet klogere af at gå i skole helt indtil kl. 15:00

Giv i stedet klasserne flere timer med to lærere. Ved at omprioritere klassetimerne er der mere tid til den enkelte elev. Sådan sørger vi for, at alle børn får hjælp, opmærksomhed og en god hverdag.

Kortere skoledage
Børn og unge

En uddannelsesby i topklasse

Flyt de videregående uddannelser til Herning-midtby

Herning skal være en kommune for alle aldre. Både børn, ældre og unge. Men lige nu flytter mange unge ud af vores kommune for at studere.

Det er et stort problem… For Herning skal også være en by for de unge. Og Herning skal være et godt sted, hvor man har lyst til at blive boende og uddanne sig. Men hvordan opnår vi så det?

Helt konkret skal vi have gode studieboliger og et spændende byliv. Men det vigtigste er at flytte de videregående uddannelser fra Birk og indtil midtbyen, hvor de unge faktisk har lyst til at være. Den Gamle Sygehusgrund i Herning-midtby er et oplagt sted at placere de videregående uddannelser hen. Sådan får vi en uddannelsesby i topklasse.

Rammerne skal følge med udviklingen

Nye børnehaver i kommunen og Hammerum/ Gjellerup

Lige nu går det stærkt i vores kommune. Mange børnefamilier flytter hertil. Alene over de næste 10 år forventes en stigning på knap 1100 flere børn og unge i alderen 0-17 år.

Tilflytning og stigende børnetal er en positiv udfordring. Men selvfølgelig skal rammerne også følge med. Det gælder både vores børnehaver, folkeskoler og uddannelser!

Vi kan starte med at sætte nye daginstitutioner i Hammerum/Gjellerup på listen over nye byggerier. De nuværende børnehaver er gamle og slidte. Nu er det på tide, der kommer nye rammer til. Sådan skal det være over hele kommunen, når udviklingen går stærkt.

Erhvervsliv - Herning

Stærkt erhvervsliv og respekt for pengene

Understøt de lokale virksomheder

Hvordan får vi råd til det hele? Vores lokale virksomheder er grundlaget for hele kommunens udvikling. Dem skal vi selvfølgelig blive ved med at understøtte.

Lige netop det gør vi med god rådgivning, effektive sagsbehandlinger og helt særligt ved at sætte fokus på uddanne og levere kvalificeret arbejdskraft.  

Vi skal huske på, at de penge som kommunen bruger kommer fra det private erhvervsliv… ikke fra en stor pengemaskine i kommunens kælder. Pengene kommer, fordi folk har stået op, gået på arbejde og betalt deres skat. Derfor har vi som politikere et ansvar om at bruge pengene med respekt, så flest muligt får gavn af af dem. 

"Politik handler ikke kun om holdninger, men også om menneskerne bag dem"